Közúti Közlekedésbiztonsági Akcióprogram

Facebook ikon Akadálymentes verzió ikon

Idén tizedszer hirdetik meg a Kerékpárosbarát PályázatokatA Kerékpárosbarát pályázatok célja, hogy a települések és munkáltatók a megfelelő infrastruktúra kialakításával, szemléletformálással tegyék lehetővé, biztonságossá és vonzóvá a kerékpáros közlekedést a lakosok, dolgozóik és ügyfeleik számára.

A Kerékpárosbarát címet egyre fokozódó érdeklődés övezi: míg 2014-ben összesen 71 pályázó volt, addig 2015-ben már 142-en kezdték meg a pályázat kitöltését. Idén ismét van lehetőség közönségdíjat szerezni: a Kerékpáros Magyarország Szövetség Facebook oldalán található alkalmazásba (https://www.facebook.com/kermoszov/app/235858253413316/) bárki nevezheti települését és munkahelyét. A kiírók az új felületen tavaly százezer embert értek el, a tervek szerint ezt a számot idén szintén túllépik majd.

Az öt évvel ezelőtti 54-gyel szemben 2015-ben már 122 pályázó bizonyult méltónak a Kerékpárosbarát cím viselésére. A résztvevők erőfeszítéseinek köszönhetően egyre többen ismerik fel, hogy a tudatos járműválasztás, amelyben helyet kap a kerékpározás is, számos előnyt tartogat a biciklista és környezete számára.

A pályázati anyagot elektronikusan lehet kitölteni a http://kerekparosbaratpalyazatok.hu/ oldalon, az érdeklődők a részletes feltételekről is itt tájékozódhatnak. A Kerékpárosbarát Munkahely 2016 és Kerékpárosbarát Település 2016 pályázatok beküldési határideje 2016. április 2., a díjátadó május végén lesz, Nyíregyházán.