Közúti Közlekedésbiztonsági Akcióprogram

Facebook ikon Akadálymentes verzió ikon

Elindult a Mese-rajz pályázat az általános iskolák számára

A meserajz.hu csapata idén tavasszal is pályázatot hirdet az általános iskolák körében, hogy segítse a legkisebbek közlekedésbiztonsági nevelését. A pályázat védnökei: a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium és a Közlekedéstudományi Intézet. A pályázaton a közoktatási intézmények 1–4. évfolyamos tanulói indulhatnak. Szeretnénk, ha a gyerekek röviden elmesélnék, hogyan tanítják meg őket a szüleik a biztonságos közlekedés szabályaira. A kitalált vagy az életükből merített meséhez rajzoljanak, fessenek illusztrációt is, vagy akár képregény formájában is elmesélhetik történetüket.

Fődíj: nettó 1 500 000 Ft értékű, belföldön felhasználható utazási lehetőség a nyertes pályaművet beküldő iskolának.

Különdíjat kap az az iskola, ahová „A legjobb mese írója” és „A legjobb rajz elkészítője” jár: a két iskola egyenként 750 000 Ft értékű, belföldön felhasználható utazási lehetőséget kap. További 4 db, egyenként 250 000 Ft értékű különdíjat is kiadunk.

Beküldési határidő:     2016. április 6.
Eredményhirdetés:     2016. április 22.

A pályaműveket legfeljebb A/3-as formátumban készítsék el a gyerekek, szabadon választott technikával. Csak azokat a pályamunkákat tudjuk elfogadni, amelyek történetet és illusztrációt egyaránt tartalmaznak. Csapatok nevezését is elfogadjuk, akár egy egész osztály is elkészítheti közösen a pályázatra beküldendő alkotást! A műveket beszkennelve és honlapunkra feltöltve vagy postán beküldve nevezhetik. A benevezett műveken jól olvashatóan fel kell tüntetni az alkotó diák iskoláját, nevét, osztályát, életkorát. Egy iskola korlátlan számú pályaművet küldhet be. Ha a pályaművet közösen készíti el több diák, minden alkotó nevét, életkorát kérjük feltüntetni!

Arra kérjük a nevező iskolák pedagógusait, hogy beszélgessenek a tanulókkal a megadott témakörről, illetve a mellékelt szakmai összefoglaló segítségével készítsék fel a gyerekeket a pályázatra.

A pályázaton részt vehet minden, Magyarország területén található általános iskola, amely az adataival regisztrál honlapunkon: www.meserajz.hu, ahol a részletes pályázati szabályzat is elolvasható.

Várjuk regisztrációjukat! Jó felkészülést, hasznos és tanulságos beszélgetéseket, a gyerekeknek pedig örömteli meseírást-rajzolást kívánunk!

A meserajz.hu csapata