Közúti Közlekedésbiztonsági Akcióprogram

Facebook ikon Akadálymentes verzió ikon

„Biztonságos Óvoda” pályázat május 3-áig

„Biztonságos Óvoda” címmel pályázatot hirdet a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium a Közlekedéstudományi Intézet közreműködésével. A pályázat célja a gyermekeket érintő legfontosabb közlekedésbiztonsági ismeretátadás támogatása, valamint az óvodai nevelési programba integrálható közúti közlekedésbiztonsági módszertan és oktatási segédletek megismertetése az intézményekkel, óvodapedagógusokkal.

A pályázatok kiválasztása jelentkezési sorrendben történik, ezzel összhangban a pályázat tárgyát képező mintaprogram megyénként és Budapesten az első 10 érvényes pályázatot benyújtó óvodában valósul majd meg. A pályázatban részt vevő óvodák elnyerik a „Biztonságos óvoda 2016” címet, valamint hasznos segédleteket kapnak ilyen irányú tevékenységük támogatásához.

Az óvodáknak lehetőségük van a pályázaton belül az „Óvodai közlekedésre nevelési jó gyakorlat  pályázat” programrészen is részt venni, mely során értékes díjazásban részesülhetnek – mobil KRESZ pályát nyerhetnek jelzőlámpával, valamint a kerékpárok kötelező felszereléseit bemutató mágnestáblákat is.

A pályázatra való jelentkezés részletes szabályai a mellékelt pdf fájlban található.

A pályázatok benyújtásának határideje 2016. május 3.