Közúti Közlekedésbiztonsági Akcióprogram

Facebook ikon Akadálymentes verzió ikon

Április elejéig várják a pályázatokat a Biztonságos Óvoda programban


A tárca fontosnak tartja a közlekedéshez való megfelelő hozzáállás építését, fejlesztését már kisgyermek kortól. Kiemelt cél, hogy a magyarországi közúti közlekedési kultúra, a közlekedők biztonság-orientált felkészültsége az ebből a szempontból legfejlettebb országok szintjére emelkedjen. A Biztonságos Óvoda a közlekedésbiztonsági nevelési programok megvalósítását támogatva minél több gyermekhez és családjaikhoz juttatja el a legfontosabb információkat, megszerettetve velük a tudatos, biztonságos közlekedést.

A tavaly első alkalommal meghirdetett lehetőségre mintegy 350 óvoda jelentkezett. A mintaprogram sikere és a fokozott érdeklődés a program folytatását indokolta.

Az óvodák regisztrációs adatlap és részvételi szándéknyilatkozat kitöltésével és benyújtásával jelentkezhetnek 2017. április 10-ig. Az intézményeket kijelölt tréner keresi fel, egy mintafoglalkozás keretében bemutatja a KTI által kidolgozott közlekedésre nevelési módszertant, és konzultációt tart az óvodapedagógusok részére. A szakember a gyerekek közlekedési ismeretszintjének felmérése után oktatási segédanyagokat, a gyermekbiztonsági rendszerek használatát bemutató magasságmérőt, „Ovi Jogsikat” és matricákat ad át az intézményeknek.

A Biztonságos Óvoda cím elnyerését az elismerő oklevél mellett az épületre kihelyezhető plakett is igazolja majd. A bekerült intézmények az ötletpályázat programrészben is bemutathatják elképzeléseiket, saját jó gyakorlataikat, a legjobbakat értékes tárgynyereményekkel jutalmazzák.

(Nemzeti Fejlesztési Minisztérium; Kommunikációs Főosztály)

JELENTKEZÉS RÉSZLETEI ITT